Wczorajszy dzień był mega udany. Poszłam na siłownię i bardzo dobrze mi się ćwiczyło - dietę też utrzymałam w 100 %. Na początku zaczęłam od 10 min rozgrzewki na bieżni. Później podskoki, pajacyki, nawet Burpess czyli:
Później porobiłam sobie ćwiczenie na mięśnie skośne z użyciem ciężarka i piłki które pokazywałam w poprzednim poście. Następnie przeszłam do tricepsa, nóg i pośladków. Na koniec poszłam znowu do kącika w którym są maty i pełno kolorowego sprzętu i poćwiczyłam brzuch na piłce. Na końcu rozciąganie i do szatni.
Miałam taki dobry humor że poszłam na zakupy i co ? Od paru dni chodzę po sklepach i nie jestem w stanie sobie nic kupić. Nic mi się nie podoba a ubrania na przecenach są masakryczne albo w rozmiarach XL. Wczoraj kupiłam sobie tylko duży kubek do Zielonej herbaty. Jest większy od poprzedniego :)
Masło z Awokado
Wczoraj postanowiłam zrobić pierwszy raz masło z Awokado które mi kompletnie nie wyszło :( zawsze myślałam że takie masło można zrobić wsadzić do lodówki i trzymać przez 2 tygodnie smarując nim codziennie chlebek. Okazało się że nie ! Takie masło trzeba zjeść od razu po przyrządzeniu.
Miałam kupione 2 szt awokado które bardzo podrożało taniej niż 4 zł nie znalazłam. Niestety to większe brązowe okazało się być już zepsute, miało nie ładny kolor i bardzo nie miły zapach więc zostało mi tylko małe.
Po obraniu pokroiłam, dodałam łyżkę oliwy z oliwek, sok z cytryny i odrobinę czosnku.
Całość zmiksowałam.
Od razu po zmiksowaniu było pyszne - tylko trochę za dużo cytryny dodałam i była wyczuwalna.
Białko + zdrowy tłuszcz :) idealne podczas diety. |
Jednak po 4 godzinach w lodówce zrobiło się brązowe i musiałam wyrzucić.
A więc jeśli robicie masło z awokado myślę że musicie je zjeść od razu. No chyba ze macie pomysł na przedłużenie jego trwałości?
Pozdrawiam
To, że zrobiło się brązowe nie oznacza, że się zepsuło ;)
OdpowiedzUsuńAle było niedobre w smaku i bardzo brzydko pachniało :( nie zjadłabym tego
Usuńskrop cytryną albo przykryj czymś, żeby przywierało na górze :) możesz też zostawić połówkę awokado z pestką w środku, wytrzyma jeden dzień :)
OdpowiedzUsuńa awakado zawsze kupuj twarde i codziennie macaj w domu czy już jest dobre - unikniesz zepsutych :)
Potwierdzam, że cytryna albo limonka się sprawdzają. Robiłam kiedyś pastę z awokado i pozostawała świeża jeszcze przez 2 dni :)
OdpowiedzUsuńAle w środku była cytryna :)
UsuńŁups... umknęło mi >.<
Usuńburpees czyli jak zmęczyć człowieka w 20s :P
OdpowiedzUsuńTaki urok owoców. Jak się je miksuje itd. najlepiej od razu zjeść. Ale pomysł bardzo ciekawy :)
OdpowiedzUsuńsłyszałam, że jak się zostawi pestkę to dłużej utrzymuje świeżość :)
OdpowiedzUsuńJa podejrzewam, że sok z cytryny mógłby pomóc :)
OdpowiedzUsuń